ΦΣ Μεσσηνίας:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 09:31
Οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς τρέχουμε απο πίσω :
Δημοσιεύθηκαν 3 ΦΕΚ με ημερομηνία ισχύος 1-3 : οπως φαίνεται η αρνητική λίστα περιλαμβάνει τα ´´ορφανά´´ απο λίστα τύπου nootrop και memodrin. Οπότε προσοχη στη χορήγηση μέχρι να ενημερωθούν τα προγράμματα . Παρακάτω στην ιστοσελίδα αναζητήστε τα αντίστοιχα ΦΕΚ . Για να πληρωθούμε τα χρέη ΟΠΑΔ ΟΑΕΕ πρέπει να υπογράψουμε την δήλωση αποδοχής κουρεματος κατα 3,5 % για ατομικό Φαρμακειο η εταιρία .  Η υπογραφή δεν είναι υποχρεωτική οποίος δεν θέλει να υποκύψει σε αυτόν τον ώμο εκβιασμό μπορεί να καταθέσει δήλωση άρνησης .
Επειδή είναι σε γνώση του συλλογου ότι 1-2 πονηροί συναδελφοι εκτελούν ταμεία σε  αναστολη ακόμη και με πλαγιους τρόπους τους προειδοποιούμε ότι αποτελεί παράβαση συνταγές να υποβάλλονται σε άλλο φαρμακειο απο αυτο που εκτελούνται και επισης ότι οποίο απο τα ταμεία αυτά ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ τα προηγούμενα χρέη πρέπει να ξεχνιούνται .
Απο 1-3 είμαστε υποχρεωμένοι να μετατρέπουμε, σε ηλεκτρονικές όλες τις χειρογραφες συνταγές ολων των ταμειων με αμοιβή 1 € που θα χρεώνεται στο γιατρό . Μην ρωτήσετε όμως τι γίνεται αφού τα ταμεία δεν υπάρχουν ολα στην Ηλ.Συντ. Διαβάστε μέσα στο ΦΕΚ 545 τα σημεία που αφορούν στη συνταγογραφηση με βάση τη δραστική ουσία απο 1-4 . Υπάρχει επισης παράγραφος να διαγράψουμε με τη σφραγίδα μας τα κουπόνια που αφορούν ελεύθερες πωλήσεις .παρακατω απαγορεύει την κατοχή κουπονιων χωρίς να αναφέρει το βιβλίο δανεικων ;;
Δείτε επισης το κλίμακα το ποσοστό κέρδους για φάρμακα  πάνω απο 200 € χονδρικής τιμής 
Επισης την μείωση του mark up απο 35 σε 32,4 κάτι που μας αφαιρεί  1,45 μονάδες απο το ποσοστο μικτου κέρδους και συνολικά 5,61 % απο το συνολικά μικτά κέρδη 
Τέλος η συνταγογραφηση εκτός ενδείξεων μάλλον δεν μας επηρεάζει αφού γίνεται με ευθύνη του συνταγογραφου ιατρού .
Δημοσιεύθηκαν τα νέα ποσοστά συμμετοχής (αυξημένα ) δείτε τα πάντως και εδώ μας καλύπτει το ΠΔ 121 2008 ότι η συμμετοχη αφορά τον ιατρό .

Το Σάββατο θα γινει η ΓΣ απολογισμού 2011 και η εκδήλωση για τις ενέσεις . Πρέπει να δηλώσετε άτομα άμεσα .

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
η μετατροπή των συνταγών αναστέλεται μέχρι νεωτέρας .